Az állatok világnapja

ÁLLATOK VILÁGNAPJA ALKALMÁBÓL RENDEZETT

 

 RAJZVERSENY

 

AZ ALSÓ  TAGOZATON A 2015/2016-OS TANÉVBEN

Állatok világnapja alkalmából 2015. október 5-én került megrendezésre az alsó tagozatos kisdiákok körében az a rajzverseny, ami megemlékezik az állatok fontosságáról. Ezen a napon is, mi pedagógusok fokozottan hívtuk fel gyermekeink figyelmét, az állatok hasznosságáról, szépségéről, gondozásáról, védelméről, becsüléséről, környezetük óvásáról. Jó alkalom volt ez arra, hogy elmélyedjünk ebben a témában, kicsit belelássunk testfelépítésükbe, biológiájukba, sőt rendszerezzük élőhelyük, táplálkozásuk, szaporodásuk szerint. A tanulókban ezáltal tudatosult, hogy minden állat méretétől, színétől függetlenül a maga területén hasznos, egy nagy egész része. Rengeteg kérdés merült fel a gyerekek fejében e témával kapcsolatban, ami tovább vitte lelkesedésüket, és célt ért azon a ponton, mikor megértették, hogy az állatokat tisztelni, szeretni, becsülni kell és ezt alkotásaikon keresztül ki is fejezték.

 

A rajzversenyen az osztályfőnökök, az osztálytanítók és rajztanárok irányításával, minden osztály részt vett. A feladatul azt tűztük ki, hogy a megjelölt négy technikával(újrahasznosítás, origami, színes levelek, termések felhasználásával) tetszőleges elképzelés szerint csoportosítva,  szabadon választott szempontok alapján elrendezve egy nagy alakú kartonra applikálják fel az állatok fényképét, rajzát, festményét, papírhajtogatását, stb. A beérkezett pályamunkákat   Geérné Szenyán Andrea és Harainé Schweitzer Zsuzsanna gyűjtötte össze és zsűrizte.

 Az értékelési szempontok között szerepelt többek között a térkitöltés, a képi egyensúly, a színezési technikák, a kidolgozottság, az ötletesség, technikák színes alkalmazása, az állatok életterének bemutatása az arányok megjelenítése.

 

Minden évfolyamon okleveleket és ajándékokat adtunk ki az osztályoknak, akik szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb munkákat adtak ki a kezükből.

 Ehhez a DÖK adta az anyagi hozzájárulást, támogatást. Köszönjük nekik!

A II. emeleti folyosón egy kis kiállítást rendeztünk a ragyogó, csodás munkákból.

Reméljük, hogy az évről évre megrendezett kiállítás újra és újra gyönyörködtet, tanít, gondolkodtat, nevel, örömöt ad és nem utolsósorban mélyíti és szélesíti diákjaink tudását, élményét.

.

Köszönet mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult ehhez a kiállításhoz!

 

 

Harainé Schweitzer Zsuzsanna

 

Cimké(k): Versenyek
Beküldve: 2015.10.31 12:32
Vissza a lap tetejére